Den 5 juni vann Edvin Karlsson och Ferry Svan svenska kvalificeringstävlingen till STIHL TIMBERSPORTS® European Nations Cup. Nu står det klart att också Adam Bjöns och Emil Hansson får möta europaeliten inom TIMBERSPORTS® i München.

De svenska atleterna var på topp under kvalet som ägde rum i Orsa i början av juni. Flera världsrekord och personbästa togs, bland annat av Edvin Karlsson och Ferry Svan som vann Rookie- respektive PRO-klassen och därmed kvalificerade sig till TIMBERSPORTS® European Nations Cup i München den 7 augusti.

Tätt efter vinnarna placerade sig Adam Bjöns och Emil Hansson, Rookie respektive PRO, som nu även de får representera Sverige i Tyskland då de norska atleterna inte har möjlighet att delta.

Emil Hansson har i år avancerat från Rookie till PRO och kvalet i Orsa var hans första tävling i den nya klassen. Bra tider i alla grenar och andraplatsen tyder på att Emil kommer bjuda på hård konkurrens även i internationella PRO-sammanhang.

Även Adam Bjöns slog sina tidigare personbästa i grenarna Stock Saw, Standing Block Chop och Single Buck (utan assistans). För Adam blir European Nations Cup den första TIMBERSPORTS-tävlingen på Europanivå och 22-åringen från Mora är rejält taggad.
European Nations Cup arrangeras bakom stängda dörrar i eventhallen Motorworld München, den 7 augusti. För att fans och åskådare ska kunna följa de båda tävlingarna kommer STIHL TIMBERSPORTS® att livesända dem i sociala medier.