Yrkestrafiken kan vid de nya anläggningarna tanka drivmedel med förnybart innehåll, som ACP Evolution Diesel och vid Såifaanläggningen i Kungens Kurva i Stockholm erbjuds även möjligheten att tanka HVO100, en helt fossilfri diesel som främst kan tankas av dieselmotorer för tunga fordon.

– Vi är glada över att vi ytterligare stärker vårt stationsnät och att vi tillsammans med Volvo Truck Center kan utveckla servicen till bästa möjliga. Här kan yrkesföraren tanka, serva lastbilen och äta på ett och samma ställe. Stationerna har attraktiva lägen där många yrkesförare passerar och där det är enkelt att svänga in för att ta en paus, säger Ulf Hegwall, Försäljningschef för tung trafik på Preem.

Mer hållbar sektor

Av de fyra nya Såifaanläggningarna ligger två i Stockholm; i Sollentuna och vid Kungens Kurva, i Malmö och en i Helsingborg.

– Genom etablering av tankstationer för tung trafik i anslutning till Volvo Truck Centers, breddar vi servicen och förenklar för kunderna då allt finns på samma ställe. Samarbetet med Preem är extra spännande då de är i framkant med att utveckla och producera fossila drivmedel med allt större förnybar andel, bland annat med råvaror från den svenska skogen. Tillsammans är vi med och utvecklar transportsektorn till att bli mer hållbar, säger Jan Willander, Regionchef på Volvo Truck Center.