Redskapstillverkarna Götene, Ufo och Siljum fortsätter storsatsningen på marknaden. Från och med första mars samlas de tre kända svenska varumärkena i det nya gemensamma bolaget Fronteq.

– Det känns jättebra, vi fortsätter utvecklingen med full kraft och tillsammans står vi väldigt starka. I det nya bolaget Fronteq får vi en gemensam organisation för alla våra produkter och varumärken. Samtidigt blir vi en av Sveriges större leverantörer av redskap till grävmaskiner och hjullastare, säger Birgitta Boström, VD för Fronteq samt tidigare VD och koncernchef för Götene Ufo och Siljum Mekan.

Redan för några år sedan togs det första steget i utvecklingen då Götene Ufo AB och Siljum Mekan AB samlades i samma koncern. Nu fortsätter konsolideringen då båda bolagen och deras varumärken förenas i Fronteq.

Det finns en tydlig tanke bakom det nya namnet Fronteq.

– Namnet är lite finurligt och det förklarar på ett enkelt sätt att våra produkter är redskap som sitter längst fram, i fronten på maskinerna. Fronteq visar även att vi arbetar med teknik, är i utvecklingens framkant och att vi kombinerar kvalitet och känsla. Hos oss är det både hjärta och hjärna som förenas, förklarar Birgitta.
Fronteq har kontor i Umeå, Bygdsiljum och Götene samt tillverkning i Götene och Bygdsiljum.

Antalet medarbetare är 68 personer och omsättningen cirka 135 miljoner kronor.