Nu börjar bygget av Zeppelin Sveriges nya huvudanläggning i Landvetter utanför Göteborg. Första spadtaget togs fredag den 14 oktober av Zeppelin Sveriges VD Volker Poßögel tillsammans med totalentreprenören GBJ Bygg Västs VD Fredrik Dahlström.

Den nya anläggningen innehåller det svenska huvudkontoret med cirka 150 arbetsplatser liksom en multifunktionell serviceanläggning som blir en heltäckande bas för Zeppelins samtliga verksamheter i regionen. Anläggningen kommer också att vara utgångspunkt för Zeppelins fältservicemekaniker i västra Sverige liksom Zeppelin Rental, Zeppelin Power Systems och Zeppelin Energy Rental.

– Den stora vinsten är att vi får allt samlat under ett tak. Alla verksamheter, kontor, verkstad, lager och ett nytt demo-område ligger i direkt anslutning till varandra. Vi ökar dessutom kapaciteten med toppmoderna, större och skräddarsydda verkstadslokaler vilket gör att vi kan korta ledtiderna och ge våra kunder ännu högre servicenivå, berättar Volker Poßögel, vd för Zeppelin Sverige AB och Zeppelin Nordics.

Anläggningen som ligger granne med Landvetter flygplats etableras på en tomtyta som är 31 000 kvadratmeter stor. Den totala lokalytan är cirka 9000 kvm varav verkstad, lager och kontor omfattar närmare 7800 kvm. Hela anläggningen blir miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use.

Utmärkande för lokalen kommer att vara är många och höga fönstren, den rena formen och ambitionen med inslag av trämaterial i entrén och kontorsdelarna som en del av den nordiska anpassningen.

Byggtiden planeras till cirka 1,5 år och allt beräknas stå klart våren 2024. Parallellt fortsätter satsningen på Zeppelins anläggningar i Sverige med rask takt.