I början av året annonserade Volvo CE att de utvecklat lösningen Volvo Smart Connect. En ny fabriks option som tillåter tiltrotatorer från flera tillverkare att ansluta sig direkt mot maskinen för både styrning och integration till Volvo’s maskinstyrningssystem Volvo Dig Assist. Samtidigt annonserade Engcon att de anpassat sitt styrsystem DC2 för denna nya möjlighet i och med optionen eML, engcon Machine Link. Det blir således en typ av plug & play lösning för Engcon’s tiltrotator och styrsystem DC2. Först ut att få detta av Volvo’s modeller är de uppdaterade EC250E och EC300E.

Den svenska Volvoåterförsäljaren Swecon har nu monterat en tiltrotator på världens första Smart Connect-maskin, en EC250 E beställd av Tingsholmens Entreprenad. Grävmaskinen utrustades med Engcons automatiska snabbfästessystem EC-Oil och en EC226 tiltrotator med EC-Oil.

Utrustades i Jönköping

Elias Svensson, delägare av Tingsholmens Entreprenad, nya EC250E utrustades på Swecons utrustningsverkstad i Jönköping och nu väntar ett stort jobb i Habo där den nya 250:n ska sättas in i terraserings- och VA-arbeten.