Med den tekniska lösningen kan paket levereras hela vägen hem till säkert förvar utan att mottagaren behöver vara hemma. E-handeln fortsätter att växa lavinartat och när fler köp sker via nätet ökar också kraven på flexibla leveranser.

Qlocx har utvecklat paketboxar med digitala lås som öppnas genom en app och ersätter den traditionella brevlådan. På så vis har de skapat möjligheten att få paket levererade till en egen paketbox utan att mottagaren fysiskt behöver vara på plats för att ta emot leveransen.

Chauffören får istället en digital engångsnyckel till mottagarens paketbox direkt i sin handdator för att kunna leverera paketet. Best Transport kommer nu att leverera till de cirka 780 testmottagare som i dagsläget finns i Stockholms län. Inom två år är förhoppningen att ha 10 000 anslutna mottagare.

– Inför en bred lansering som beräknas till årsskiftet, är huvudfokus att utöka räckvidden där samarbetet med Best Transport är ett väldigt viktigt steg. Det innebär att vi kan leverera ett värde för fler konsumenter och jag vet av egen erfarenhet att Best Transport är snabba, smidiga och pålitliga, säger Christian Åsheim, VD för Qlocx.