Ford bekräftade i mitten av mars att nästa generation av Ford Transit Custom-serien, som kommer att tas i produktion i mitten av 2023, kommer att lanseras såväl som helt elektrisk som laddhybrid.

Den nya Ford Transit Custom-serien, som inkluderar både Transit Custom och den stora 8/9-sitsiga Tourneo Custom, kommer också som en mildhybrid men även med konventionella motoralternativ. Detta kommer att vara det mest omfattande utbudet av Transit Custom-modeller som erbjudits.

Alla varianter av nästa generations Transit Custom kommer att produceras hos Ford Otosan, Fords joint venture-anläggning i Kocaeli, Turkiet. Dessutom kommer nästa generations Volkswagen 1 ton transportbil att produceras i fabriken.

Planer inför framtiden

Alla transportbilar från Ford kommer att finnas tillgängliga som helelektriska eller laddhybrider från 2024. År 2030 förväntar man sig att så mycket som två tredjedelar av transportbilsförsäljningen kommer utgöras av antingen helt elektriska eller laddhybrider.

FordPass Pro

Ett ekosystem av uppkopplade digitala tjänster kommer både att ge en bättre kundupplevelse och bidra till ökad tillväxt för företagen. Detta inkluderar produktivitetstjänster och information om driftstid för upp till fem transportbilar i FordPass Pro.

Investering

I nuläget tillverkas cirka 85procent av alla Transit-skåpbilar av Ford Otosan i Turkiet. I december lade Ford Otosan fram en plan för att investera mer än 2 miljarder euro för att öka bil- och batteriproduktionen vid Kocaeli-fabriken. Det förväntas också att de kommer att öka antalet anställda med cirka 3 000 personer.