Under oktober månad hade Ford den största marknadsandelen för transportbilar i Sverige med 18,2 procent. Ford har därmed fortsatt sin utveckling avseende marknadsandelar för transportbilar från augusti då man också var störst med 27,6 procent av marknaden.

Hedin Motor Company, som är importör av Ford i Sverige, fortsätter trenden på transportbilar från augusti där man nästan hade en tredjedel av marknaden för månaden.

Under september månad var man nära att bli det största varumärket på transportbilssidan men hamnade några bilar efter VW som då tog första position.

I oktober var det åter Ford som var det största transportbilsmärket i Sverige. Framgången låg främst i bilen Transit Custom som utgjorde nästan hälften av företagets transportbilsförsäljning under månaden, men även Fords pick-up Ranger gjorde bra ifrån sig.

Under 2022 kommer Ford lansera den eldrivna E-Transit, en helt elektrisk version av Fords största transportbil med en räckvidd på upp till 317 km enligt WLTP. Man ska dessutom lansera en helt ny Ford Ranger, och även den kommer komma i elektrifierade alternativ.

Utöver elektrifiering satsar Ford även på biodrivmedel på transportbilssidan för 2022. Ny Tourneo Connect finns i E85-utförande och samtliga av Fords diesel-drivlinor kan numera tankas med syntet-dieseln HVO100.