Ford öppnar nu upp orderböckerna för Ranger Wildtrak och Limited som förväntas nå de svenska kunder under sommaren 2023.
I och med att Ford nu tar upp beställningar för nya Ranger Wildtrak och Limited har de tre versionerna av Fords pick-up gjorts tillgängliga för kunder i Europa. Raptor gjordes tillgänglig tidigare i år.

Nya Ranger har utvecklats från grunden med en ny design, nya motorer och drivlinor, inklusive Fords nya 3-liters V6-dieselmotor. Både chassi och underrede har uppgraderats. Detsamma gäller lastplattformen och den högteknologiska förarmiljön, som har ett antal uppkopplade funktioner och är utrustad med det senaste inom avancerad förarassistansteknik.

Rangern kan även beställas med Fords nya 3-liters V6-dieselmotor. Motorn levererar 240 hk och har ett maximalt vridmoment – genom en 10-växlad automatlåda – på 600 Nm. Drivlinan gör att den nya pickupen enkelt kan dra upp till 3 500 kg.

Nya Ranger kan levereras med Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor – med en 205 hk bi-turbo och 10-växlad automatlåda.

Kunderna kan även manuellt välja mellan två- och fyrhjulsdriftssystem eller låta bilen automatiskt anpassa sig efter förhållandena genom det nya avancerade framdrivningssystemet som fördelar kraften till fram- och bakhjulen efter behov.

Föraren kan hela tiden följa och styra bilens många funktioner från den 12,4 tums digitala skärmen som ersätter de traditionella analoga instrumenten, och en 10 eller 12 tums centralt placerad pekskärm. Den här skärmen stöder även Fords SYNC4 infotainmentsystem.

Utvändigt kommer Ranger Wildtrak som standard med takreling och bättre skydd under bilen för terrängkörning. Inne i kupén finns bland annat lädersäten, en uppvärmd ratt med kontrastsömmar och stämningsbelysning.

Priserna för premiumvarianten Wildtrak börjar på 549 900 SEK och utgångspriset för Limited-varianten är 499 900 SEK. Priserna är exklusive moms. Båda modellerna finns i Double cab-utförande.