– För merparten av alla Huddig-ägare är maskinen även deras egen arbetsplats. Ägarna eller deras anställda tillbringar större delen av sin arbetsdag i hytten, säger Lars Lindahl, VD på Huddig. Det är därför viktigt för oss att våra grävlastare uppfyller, och gärna överträffar, våra kunders krav på funktionalitet, komfort och säkerhet.

Den största nyheten i hytten är att varje joystick nu kan styra fyra funktioner samtidigt. Detta är möjligt genom en helt ny teknisk lösning som Huddig utvecklat i samarbete med Parker. Den nya joysticken kommer att både underlätta och effektivisera arbetet för föraren.

Joystickkonsolen har ett förbättrat fäste som är justerbart och gör att föraren kan variera arbetsställningen. Knapparna på konsolen har förbättrats med tydliga symboler, bättre ergonomisk placering och belysning som underlättar vid mörkerkörning.

Övriga nyheter som kommer som standard i de nya hytterna är bland annat LED-bakljus och dold placering av antennerna.

Som nya tillval erbjuds luftfjädrad stol med Airvent för ökad komfort, tre olika paket med LED för förbättrad arbetsbelysning, eluppvärmda backspeglar när maskinen är i grävläge samt GSM-start av dieselvärmaren.

De uppgraderade hytterna kommer som standard i samtliga nya Huddig grävlastare.