Swedavia har beslutat att öppna ytterligare en terminal på Stockholm Arlanda Airport från och med den 26 oktober. Förutom Terminal 5 så tas nu även Terminal 2 i bruk. Beslutet fattas mot bakgrund av ett ökat flygresande och ett flertal flygbolagssatsningar på Arlanda under hösten.

Inledningsvis kommer Terminal 2 att trafikeras av Air France/KLM, Czech Airlines, Transavia, Vueling och easyJet. Övrig trafik på flygplatsen kommer fortsättningsvis att rymmas på Terminal 5.

Det var i mars 2020 som Swedavia beslutade att samla all flygplatsverksamhet till Terminal 5 till följd av pandemins kraftiga påverkan på resandet. Flygresandet återvänder nu successivt och sommarresandet har inneburit ytterligare en återhämtning. Inför hösten har flera flygbolag aviserat satsningar från flygplatsen, bland annat Ryanairs etablering och att Finnair startar långlinjetrafik direkt från Arlanda.

Swedavia har sedan tidigare anpassat verksamheten för att svara mot det ökade resandet på Terminal 5, men också för att uppfylla krav från smittskydds- och luftfartsmyndigheter, bland annat gällande social distans. Exempelvis öppnades ytterligare en säkerhetskontroll i somras.