Vid en galamiddag på kvällen den 1 juni tillkännagavs att vinnarna i 2016 års upplaga av Vista (Volvo International Service Training Award) blev Team Harju från Volvo Truck Center i Tammerfors. Det svenska laget, Just for Fun från Wist Last & Buss i Västeras, slutade på en hedrande sjunde plats bland de 32 tävlande lagen.

– Det är helt otroligt, jag är extremt stolt och lycklig över mitt team, säger Immo Harju, ledare för Team Harju.

– Vista är alltid en väldigt tuff tävling. Om du vill bli framgångsrik måste du fortsätta att lära nytt varje dag. Till och med på världsfinalen har vi lärt oss nytt, så att vinna igen är helt fantastiskt.

Det första momentet i tävlingen, en del då de tävlande i tre omgångar svarar på olika teoretiska frågor, genomfördes i september, november och februari. Därefter gick de bästa lagen vidare till regionala semifinaler i april, varifrån 32 lag kvalificerade sig för världsfinalen i Göteborg den 31 maj-1 juni.

Vista är en tävling som bara har vinnare. Det viktigaste resultatet är den kompetensutveckling som tävlingen medför. Det främsta målet med Vista är att utveckla och förbättra deltagarnas kunskaper, färdigheter och förmåga att samarbeta. Det i sin tur leder till en förbättrad kvalitet på det utförda arbetet i verkstäderna runt om i världen. I förlängningen innebär det att Vista bidrar till förbättrad kundservice och en ökad kundnöjdhet.

– Vista är ett sätt att visa hur mycket vi värdesätter det hårda arbete som utförs i våra verkstäder över hela världen. Det är också ett sätt för oss att investera i det som våra kunder uppskattar mest – service i världsklass, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar.