Den 27–28 maj rivstartar tävlingssäsongen i extremsporten TIMBERSPORTS®, och för svenska PRO-atleterna Ferry Svan och Emil Hansson väntar det tuffa mästerskapet World Trophy. Svan säkrade sin plats i och med vinsten av det europeiska Trophy-kvalet ifjol och Emil Hansson ansluter till mästerskapet som ett av två wildcards.

-Jag känner mig i väldigt bra form och har under försäsongen hittat en jämnhet som jag inte riktigt haft tidigare. Det känns jättekul att dra igång säsongen målet inför helgens tävling är att komma på pallen. Jag har laddat länge och det ska bli kul att tävla inför publik igen, säger Ferry Svan.

-Det ska bli kul med säsongens första tävling, jag har tränat mycket och ser fram emot att testa formen i World Trophy. Jag är ju ett wild card och kommer främst att fokusera på att leverera så bra som möjligt och försöka känna in själva tävlingsformatet, som jag tycker är väldigt roligt, säger Emil Hansson.

På lördagen den 28 maj möts världens främsta TIMBERSPORTS® atleter två och två i utslagsdueller. Mästerskapet avgörs på Rathausplatz i Wien och innebär ett stafettliknande format med utslagningsheat i fyra grenar: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck och Standing Block Chop. Atleterna ska så snabbt som möjligt ta sig igenom alla fyra grenar. Vinnaren av varje heat går vidare tills endast två atleter återstår i en final.

På fredagen under samma helg nås en milstolpe för TIMBERSPORTS® i Norden, under tävlingen International Women Cup 2022. Då representerar Tove Njåstad Sverige som första kvinnliga nordiska atlet i ett internationellt sammanhang. Samma dag går även Rookie World Championship 2022 av stapeln på Rathausplatz. Här tävlar svenska Edvin Karlsson, och elva av världens främsta rookie-atleter, i tre rundor och fem tävlingsgrenar.