Med en ökad efterfrågan globalt och fortsatt expansion satsar Engcons i internlogistiken på sin anläggning i Strömsund. Den tidigare lösningen med att flytta gods inom produktionsområdet med hjullastare räcker inte längre till – istället investerar Engcon i en specialutrustad lastbil, som därmed effektiviserar logistikflödet och säkrar leveranstiderna till kund.

Engcon, tillverkare av tiltrotatorer och redskap för grävmaskiner, genomförde nyligen en miljoninvestering på anläggningen i Strömsund. En ny Volvo FL250 lastbil köptes in från det lokala företaget Wist Last & Buss i Östersund, som sedan specialutrustades av Norbergs Svets & Smide i Strömsund. Investeringen förbättrar och säkrar logistiken inom Engcons fabriksområde.

Engcon äger hela Strömsunds industricentra och området inrymmer allt från svetsning, metallbearbetning och måleri till slutmontering. Detta innebär en logistisk utmaning eftersom alla komponenter ska förflyttas mellan de olika avdelningarna innan de slutligen går i väg till kund. Den nya specialutrustade lastbilen införskaffades för att göra den logistiken så effektiv som möjligt.

Den nya lastbilen, en Volvo FL250 4×2, är utrustad med den senaste tekniken. Det innebär bland annat en effektiv dieselmotor med AdBlue-rening som uppfyller de strängaste och nuvarande miljökraven samt en 6-stegad automatlåda. I övrigt är lastbilen luftfjädrad i både chassi och hytt för bästa förarkomfort. Det höj- och sänkbara specialflaket – som är byggt av lastbilspåbyggaren Daniel Norberg, Norbergs Svets & Smide AB i Strömsund – kan hydrauliskt höjas och sänkas +-300 mm vilket gör det möjligt för föraren att backa in under speciella flak som står på egna stödben.

Den nya logistiklösningen är redan i full gång och säkrar leveranserna till Engcons kunder, som återfinns över hela världen.