2017 tog Engcon steget över atlanten och etablerade sig i Nordamerika med bolaget Engcon North America Inc. Säljkontor och lager upprättades i Connecticut och med en stadigt ökande försäljning över hela Nordamerika tar nu Engcon nästa steg – och startar verksamhet i Kanada.

Verksamheten i Connecticut har fokuserat på de nio östligaste staterna i USA men tack vare bland annat mässor, sociala medier och referenskunder har ordrar kommit från hela Nordamerika. Att sköta all försäljning samt stora delar av monteringen från kontoret i Connecticut har dock inneburit stora geografiska utmaningar. Därför etablerar nu Engcon North America verksamhet i Montreal, Quebec, i Kanada, med fransk- och engelskspråkig personal.

Morten Solgaard, Managing Director på Engcon North America, kommer ansvara för kontoret i Montreal, som blir det tolfte med Engcons skyltar på fasaden. Sedan tidigare finns kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, USA, Australien och Korea.

Kanada-kontoret bemannas även av platschef och säljare
Engcon Canada kommer till en början att bemannas av platschefen Anthony Wolch samt en säljare som nu ska rekryteras. På platskontoret i Montreal kommer det även byggas upp ett reservdelslager för de mest frekventa reservdelarna. Behövs det kompletteras med annat tas det från Engcon North Americas lager i Connecticut.

Nya möjligheter för kanadensiska entreprenörer
Engcons automatiska snabbfästen och tiltrotatorer i kombination med företagets verktyg, kommer ge de kanadensiska entreprenörerna nya möjligheter till fler typer av uppdrag och ökad lönsamhet, menar Anthony.