Den nya G-serien av ramstyrda dumprar, bland annat A25G, A30G, A35G, A35G FS, A40G och A40G FS, är robusta och pålitliga och passar ett brett spektrum av jobb inom stenbrott, gruvdrift och jordförflyttning.

De kraftfulla nya turboladdade sexcylindriga Volvo-motorerna har omarbetats för att uppfylla de strikta utsläppskraven i Steg IV. Volvos drivlina och unika längsgående fördelningsväxellåda för hög markfrigång är specialbyggda för att fungera i perfekt harmoni och ge optimal prestanda.

Drivlinans unika konstruktion ger hög dragkraft, sänker bränsleförbrukningen och ger pålitlighet vid tunga arbeten. Det beprövade konceptet med oljekylda, våta bromsar med flera lameller på A35 och A40 introduceras nu även på A25G och A30G, vilket minskar underhållskostnaderna och ger mer drifttid, även på leriga eller dammiga arbetsplatser.

Retardationssystemet styr hastigheten i utförsbackar med både hjulbromsar och Volvos motorbroms. För att ge G-serien ett stadigt grepp i marken, även på de mest förrädiska underlag, är ATC (Automatic Traction Control) och unika differentialspärrar standard.

Det unika ATC-systemet växlar automatiskt mellan drivkombinationer på 6×6 och 6×4 för att säkerställa låg bränsleförbrukning eller maximalt fäste när det behövs. Vid behov kan alla differentialer låsas till 100 procent, så att alla hjul roterar med samma hastighet för att få maximalt fäste på halt underlag.