Fredrik Andersson, tidigare ägare, är kvar i företaget och kommer jobba med att utveckla Häggbloms affärsverksamhet i Sverige.

– Det är intressant att vara med och introducera Häggblom i Sverige. Häggblom tillverkar skopor för världens största grävmaskiner, dessutom har de nordens största lager av slitdelar och bandvagnsdelar för entreprenadsidan, säger Fredrik.

Andersson attachment har tillverkat och sålt redskap under licensen ”Hardox in my body” till entreprenadmaskiner som väger upp till 30 ton. Med Häggblom som ägare kommer företaget fortsätta på den inslagna vägen men komplettera med större redskap. Med den kompetens och erfarenhet som finns inom Häggblomgruppen, kan man nu erbjuda redskap för små maskiner upp till de allra största maskinerna.

– Jag har varit i branschen i många år, men visste inte att det tillverkades grävskopor som väger 50 ton i grannlandet, fortsätter Fredrik som startade Andersson attachment 2006.

Parallellt med att erbjuda högkvalitativa redskap för entreprenadmaskiner, lagerhåller företaget slitdelar och maskinunderreden. Ledstjärnan är att erbjuda kvalitetsmärken som fungerar i praktiken och som skapar långsiktiga kundrelationer. Häggblom är officiell återförsäljare för ESCO och Futura inom tandsystem och slitdelar. Dessutom är företaget officiell återförsäljare för Berco och ITM, inom bandvagnssidan.