Grävmaskinsbranschen fortsätter utvecklas och att automatiskt koppla på eller av sin tiltrotator eller annat hydrauliskt verktyg utan att behöva lämna hytten blir allt vanligare. Intresset för EC-Oil har ökat stort. Siffror från de senaste två åren visar att försäljning av Engcons redskapsfäste med EC-Oil under tiltrotatorn har ökat så mycket som 76 procent globalt. Fler och fler grävmaskinentreprenörer väljer även EC-Oil på tiltrotatorns överdel, för att kunna koppla eller koppla av den utan att behöva lämna hytten. Likvärdig utveckling har skett för Engcons maskinfäste med EC-Oil.

En av kunderna utanför Norden som insett tiltrotatorns värde tillsammans med EC-Oil är Shamrock Earthworks Ltd. i Calgary, Kanada, som drivs av Sean Coghlan. Sedan 2017 har hans grävmaskiner varit utrustade med maskinfäste och tiltrotator från Engcon.
Sean utrustade tidigt sin tiltrotator med det automatiska redskapsfästessystemet EC-Oil, vilket gör att han kan koppla på och av hydrauliska verktyg utan att lämna hytten. Förutom att det är enkelt att växla mellan hydrauliska gripar, pallgafflar, sopvals, skopor, mm under tiltrotatorn är det enkelt att koppla bort själva tiltrotatorn från grävmaskinen.

– Tack vare EC-Oil kan jag på några sekunder koppla bort tiltrotatorn och ansluta skopan eller annat verktyg direkt till maskinfästet. På detta sätt ökar jag brytkraften och sparar vikt de stunder jag inte behöver tiltrotatorn i mitt arbete. Det gör min grävmaskin effektivare och jag sparar både bränsle och tid. Förutom tiden och effektiviteten så är det ju dessutom väldigt bekvämt att kunna koppla hydrauliska redskap utan att behöva lämna hytten och bli smutsig, säger Sean Coghlan.

Sedan år 2020 ingår EC-Oil utan extra kostnad vid samtidigt köp av Engcons maskinfäste, tiltrotator och styrsystem.