STIHL uppdaterar sortimentet med flera nya proffsröjsågar. Nyheterna finns hos modellerna FS 361 C-EM, FS 411 C-EM, FS 461 C-EM och FS 491 C-EM. Röjsågarna riktar sig främst till de proffs som jobbar med större mark- och grönytor, och med uppdaterad klippdiameter blir sågarna mer effektiva.

– Hemligheten är ett nytt grässkydd som släpper ut mer trimmerlina. På så vis ökas produktiviteten avsevärt och användaren kan jobba snabbare, säger Mats Gustafsson, produktchef på STIHL Norden.

För FS 411 C-EM ingår även en sågklinga som mäter 225 mm i diameter, något som kan köpas till även för övriga modeller. Dessutom får röjsågarna en ny optimerad vinkel på handtagen, vilket möjliggör en ännu mer ergonomisk position.

Samtliga modeller är utrustade med STIHL ErgoEasy2Start som standard, ett system som förenklar och kräver mindre kraft vid start av maskinen. Modellerna är uppdaterade till den senaste generationen av STIHL M- Tronic, 3.0, vilket är en elektrisk motorstyrning som innebär ökad kontroll över tändningstid och bränsledosering samt elektronisk precision.

De nya modellerna finns tillgängliga från och med våren 2022 hos STIHL återförsäljare.