Skotaren har även utrustats med en ny dieselmotor från Volvo Penta vilket ger en bränsleeffektiv maskin med snabb respons vid belastning och hög driftsäkerhet.

Den nya hytten har stora rutor och sidofönster nedtill mot framhjulen för bättre sikt. Hytten är rymligare med högre komfort, bättre belysning och många nya finesser.

En uppgraderad förarhytt är något kunderna efterfrågat och denna ger en helt ny förarupplevelse. Volvo Penta D8-motorn kännetecknas av hög prestanda, driftsäkerhet, bränsleeffektivitet och låga utsläppsnivåer. Detta ger det en maskin med få stilleståndstimmar och hög nyttjandegrad vilket sammantaget ger en bättre totalekonomi.

Maskinerna 574E och 594E är enkla att serva. Viktiga komponenter har samlats på samma sida av maskinen för att öka tillgängligheten. Hytt, huvar och tank är tiltbara och ramen är utrustad med en bukplåt som enkelt kan demonteras.

Volvo Penta har ett väl utbyggt servicenät över hela världen vilket ger Eco Logs kunder tillförlitlig service med bästa möjliga tillgänglighet och hög trygghet.

Styrsystemet IQAN har förbättrats med fler integrerade funktioner. Enheten har även fått en större skärm med touchfunktion. För att vässa skotaren ytterligare erbjudes ett antal tillval, exempelvis olika former av belysning och hyttdämpning.

– Med den nya skotarserien flyttar vi fram vår position i branschen. På mindre än ett år har vi lanserat både en ny serie skördare och skotare. Dessa båda maskiner i kombination bildar ett oslagbart ”dreamteam”, ett komplett system för skogsbruk, säger Daniel Majgren, CMO på Eco Log. Vi ser stor potential för både skotare och skördare såväl i Sverige som på våra internationella marknader.