EB Road Cargo är ett privatägt svenskt åkeriföretag med verksamhet på tolv orter, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Åkeriet, som har omkring 350 anställda och en flotta på 230 bilar, har länge arbetat för att kunna erbjuda sina kunder fossilfria transportmöjligheter. Därför har de nu köpt ytterligare tre biogasbilar från IVECO: två IVECO Daily på 3,5 och 7,2 ton samt en IVECO Eurocargo på 12 ton, i tillägg till flottans existerande tio IVECO biogasbilar.

För EB Road Cargo är hållbarhet ett premierat område vid inköp av nya fordon. Hållbarhetsaspekten ska alltid vara med i urvalet, samtidigt som det ska matchas ekonomiskt. Jörgen Magnusson, VD på EB Road Cargo, berättar:
– Om kunden vill ha en fossilfri lösning så måste det finnas åkeri som är villiga att investera. I vår senaste investeringsplan hade vi därför med en stor satsning på att premiera biogasbilar och att jobba nära med de stora transportköparna för att hitta argumenten till varför de bör satsa på fossilfria alternativ. Det signalerar till kunderna att vi är beredda på att investera i hållbarhet och att vi sedan kan hjälpas åt för att hitta den bästa lösningen.

IVECO står för en betydande del av EB Road Cargos distributionsflotta när det gäller naturgasbilar – ett faktum som IVECO är stolta över.
Anders Nilsson, försäljningsdirektör på IVECO, berättar:
– Många väljer typiskt diesel för att de kan köra långt och få kraft ur motorn. Men de flesta känner inte till att man med biogas kan göra precis detsamma. Med en biogasbil får man en CO2-reducering på upp till 179 % jämfört med till exempel en dieselmotor – utan att kompromissa med varken prestanda, komfort eller goda köregenskaper. Vi tycker att det är jättekul att åkeri som EB Road Cargo väljer ett grönare alternativ, som samtidigt möter kundernas krav på funktionalitet och komfort, och vi är glada över att få vara en del av resan.

Samtliga transportbilar från IVECO är levererade av Dennis Blomberg på Transportbilscenter i Göteborg.