Laget från Atteviks Lastvagnar består av Fredrik Liljeberg, 28, Nicklas Almkvist, 30, Joakim Edlund, 33, samt Stefan Persson och Mikael Olsson, båda 36.

– Detta var tredje gången vi var med. Vi har alltid ställt upp med ett bra team. Stefan och Niklas är nya i laget. Alla har ett brett kunnande, var och en har sin specialitet, spetskompetens, säger Johan.

Som coach får Johan inte agera under tävlingen.

– Jag kollar på hur mitt gäng går till väga och snackar med dem mellan tävlingsmomenten om det skulle behövas. Peppar helt enkelt.

Fem stationer ska klaras av, en av dessa är en teoristation med femtio frågor som de tävlande fick 20 minuter på sig att svara på utan hjälpmedel. På de andra stationerna väntade praktiska prov.

Södergård:

– Tidigare år har vi tränat innan och simulerat fel på vår hemmaverkstad. Men det viktigaste är nog ändå att få ihop ett team som funkar ihop.

Mekare som säljer

Själv började han som mekaniker, blev kundmottagare och är sedan november säljare.

”Snoddas drängar” var tolv poäng före ”Low rider”, från Österrike

Atteviks Lastvagnar är en av Sveriges största återförsäljare av Scaniabilar och har 25 mekaniker.

– Vi försöker alltid överträffa kundens förväntningar, säger Johan Södergård.

Namnet ”Snoddas drängar” valde de efter en tidigare lagmedlem, Tony ”Snoddas” Svensson, som nu är tjänstledig och läser till ingenjör.

Företaget har länge gjort en medveten satsning och utbildning av fordonstekniker. En strategi har varit en fokusering på Top Team. Bra jobb och service lönar sig är mottot.

60 års erfarenhet

Södergård summerar:

– Vi har alla mer än tio års erfarenhet som servicetekniker. Vi trivs i varandras sällskap och har en öppen kommunikation, vilket gör det lätt för oss att lösa ett problem eller en uppgift.

Tio lag deltog i regionfinalen i Tjeckien.

Världsfinalen avgörs i början av december i Södertälje. Segern förbättrar förstås killarnas cv. Och segern kan väga tungt i kommande löneförhandlingar.

– Vi får väl sehellip;Det borde vara ett bra argument vid en förhandling med chefen, säger Johan.