Allison Transmission, designer och tillverkare av konventionella, elektriska hybrid- och helelektriska drivlösningar, tillkännagav under IAA-mässan i Frankfurt att den tyska fordonstillverkaren QUANTRON har integrerat Allison eGen Power® 130D-axeln i sitt nya elfordon, som kör på bränsleceller (FCEV). Fordonet är en lastbil i dragbil- och chassivarianter baserad på MAN TG3-plattformen (TGS, TGX).

QUANTRON FCEV-lastbilen har plats för 54 kilo vätelagring med bränsleceller från Ballard Power Systems, som levererar 240 kilowatt ren kraft till ett 118 kilowattimmars batteripaket för att klara en räckvidd på upp till 700 kilometer i den visade versionen QUANTRON QHM FCEV 44-1000. Fordonet kan beställas i axelkonfigurationerna 4×2 och 6×2 och är tillgängligt för kundtestning 2023.

I hjärtat av lastbilen är den elektriska axeln Allison eGen Power 130D, som kombinerar två elmotorer och en tvåväxlad transmission i en kompakt enhet. De två integrerade elmotorerna levererar totalt 454 kW kontinuerlig effekt och upp till 652 kW toppeffekt. QUANTRON kommer att vara den senaste kunden att integrera eGen Power 130D, som är speciellt designad för att fungera i tunga fordon på den europeiska marknaden.