Nu utökas Delvators och Hitachis service till maskinägare i Dalarna. Under hösten 2021 kommer Delvator med hjälp av AB Heby Lantbruksservice att etablera sig i Leksand i Dalarna för att kunna erbjuda service och reservdelar i området.

Heby Lantbruksservice bedriver service av bilar, lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner i Heby, Hedemora och i Leksand där de har butik, verkstad och reservdelslager. Man jobbar bland annat med varumärkena Massey Fergusson, Trejon, Lemken, Norje m fl. Företaget startade redan 1980 och har idag ca 20 anställda, varav 4 servicetekniker i Leksand som arbetar med entreprenadmaskiner. Man startade verksamheten i Leksand 2019 och där har man nu två servicebilar som rullar frekvent i det stora distriktet.
–Leksand är jättebra för oss, då det finns många Hitachi-maskiner i regionen, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator. Tillsammans med Heby Lantbruksservice kommer vi nu att ha en verkstad som hjälper oss att höja servicen till våra entreprenörskunder i Dalarna.

Christian Eriksson är VD för Heby Lantbruksservice. Han började själv jobba på företaget med reservdelar och tog över bolaget 2015. Han har störst erfarenhet av lantbruksmaskiner, men ser samarbetet med Delvator och Hitachi som ett bra komplement.
–Jag har själv inte jättestor kunskap av entreprenadmaskiner, men många av våra kunder i området kör Hitachi-maskiner och efterfrågade service, så det var så det började säger Christian.

Delvator har under de senaste åren knutit kontakt med flera servicepartners. Anläggningen i Leksand blir den 21:e servicepartnern som tillsammans med de tre egna anläggningarna i Eslöv, Härnösand och Stockholm förser Hitachiägare med service och reservdelar.