DEHNcare ArcFit är en helt ny serie skyddskläder från DEHN som skyddar användaren mot ljusbåge, exempelvis i ställverk. Ljusbåge är resultatet av en elektrisk kortslutning som leds av luft.

Ljusbåge är resultatet av en elektrisk kortslutning som leds av luft. Det är ett våldsamt utbrott av termisk energi som kan leda till allvarliga skador. Ljusbåge blir ett allvarligt problem när installationens märkspänning är högre än 220 volt, berättar Joakim Elm på Euro Energy Components i ett pressmeddelande från EEC.

EEC presenterar nu en helt ny produktserie som är av hög kvalitet och efterfrågad av användare som använder denna typ av skyddsutrustning (PPE). Designteamet har samlat in information och lyssnat på användaren för att skapa rätt typ av skyddskläder mot ljusbåge, kläderna är funktionella utan att göra avkall på säkerhet och standarder.

Den nya produktserien finns i två olika utförande, DEHNcare ArcFit Indoor och Outdoor. Kläderna finns dessutom i olika färger och utomhus modellen är i fluorescerande färger.