DB Schenker testar nu en helt ny leveranslösning för paket till privatpersoner. Sedan tidigare erbjuder DB Schenker hem- och ombudsleveranser. Nu testas ett helt nytt koncept tillsammans med företaget iBoxen som går ut på att leverera till boxar utomhus inom promenadavstånd för mottagaren, så kallade bostadsnära leveranser.

iBoxens lösning är att den är öppen för såväl transportörer som mottagare dygnet runt till skillnad mot idag när boxlösningar är placerade i exempelvis butiker, vilket kräver att butiken är öppen för att man ska kunna hämta ut sina paket. Genom iBoxens koncept med bostadsnära boxar ser DB Schenker det som ett bättre komplement till de ombuds- och hemleveranstjänster man redan har inom sin verksamhet.

iBoxen har som mål att under de närmaste fem åren sätta ut en leveransbox per 90 hushåll över hela Sverige, något som kommer innebära att många inte får mer än ett par hundra meter till närmaste leveransbox. När paket levererats öppnar mottagaren enkelt via en app och sitt BankID rätt fack med hjälp av en låslösning via företaget Qlocx och kan hämta sina varor.
.