Den 1 juli 1872 grundade Gottfried Schenker DB Schenker i Wien i Österrike. Hans sätt att samlasta enskilda sändningar till kollektiva försändelser var nyskapande på den tiden. DB Schenker använder fortfarande samma tillvägagångssätt för att nå så hög fyllnadsgrad, och därmed så lite miljöpåverkan som möjligt. Skillnaden är att DB Schenker numer når hela världen med alla tillgängliga transportsätt och att huvudkontoret numer ligger i tyska Essen.

Under mottot ”150 Years Elevating Lives” innehåller jubileumsåret bland annat en intern medarbetartävling som förenar alla medarbetare i alla länder över hela världen. Genom att registrera olika fysiska och mentala aktiviteter, som till exempel antal steg och deltagande i frågesport, kommer DB Schenker att donera pengar till olika välgörenhetsorganisationer som stöder företagets engagemang för FN:s mål för hållbar utveckling. Ju fler aktiviteter från medarbetarna, ju mer pengar till hållbar utveckling – målet är att nå 1,5 miljoner euro.

Under årets första kvartal kommer alla insamlade pengar att gå till WeForest, en miljöskyddsorganisation som stödjer trädplantering, skogsvård och ytterligare lokala hållbarhetsprojekt i Brasilien och Etiopien. Kommande välgörenhetsprojekt kommer att omfatta skydd av hav och luft samt sociala initiativ.

En särskild webbsida ger mer information kring jubileumsåret: www.dbschenker.com/elevating-lives