Truckcenter A/S, som sedan 30 år har drivit lastbilsverkstäder i Danmark, passerar nu Öresund. Dotterbolaget Truckcenter Sverige AB har just öppnat en helt ny verkstad i Malmö.

Prisnivå

– Flera av våra danska kunder har verksamhet i Sverige, och i synnerhet en stor kund har kraftigt utökat sin flotta av bilar och släpvagnar på svenska sidan av Öresund, säger Mogens Jensen, VD på Truckcenter Sverige AB.

 – De lärde sig att våra danska verkstäder är mycket konkurrenskraftiga när det gäller priser och service på den sydsvenska marknaden, och därför uppmanade de oss att öppna en verkstad i Malmö. Den utmaningen har vi valt att acceptera,

Erfaren specialist

Med över 25 års i branschen är VD Mogens Jensen mycket erfaren, såväl som mekaniker och verkstadsförman som åkeriägare. I synnerhet har han stor kunskap om elektiskt och mekaniskt arbete med DAF lastbilar.

– Lastbilsreparation är en av de få saker som inte kan fås fördelaktigare i Sverige än i Danmark. Vi vill göra det billigare och mer flexibelt att få gjort kvalitetsarbete på bilar och släpvagnar.

Alla arbeten

– Jag ser en stor potential på den svenska marknaden och räknar med att attrahera många nya kunder som efterfrågar lägre priser samt bättre service, säger Mogens Jensen.

Verkstaden i Malmö erbjuder alla typer av mekaniskt och elektriskt arbete på lastbilar och släpvagnar. Anläggningen erbjuder även att utföra akuta reparationer utanför såväl verkstad som verkstadstid.