DAF XF har tilldelats utmärkelsen ”Fleet Truck of the Year 2022” på Storbritanniens Motor Transport (MT) Awards i London. Det är fjärde gången i rad som DAF får det prestigefyllda erkännandet.

Den nya generationens XF är en del av DAF:s nya generation fordon för långa och tunga transporter, vilken även omfattar modellerna XG och XG⁺. De är de första lastbilarna på marknaden som uppfyller de nya EU-bestämmelserna för vikter och dimensioner. Detta resulterar i effektivitet, säkerhet och förarkomfort genom fordonets aerodynamik, låga bältlinjer och innerutrymme.

DAF vinner MT Award för fjärde gången i rad, och får även sin femte Fleet Truck-titel på sju år. Detta gör att DAF och Leyland tilldelats 21 kategorisegrar sedan utmärkelserna inleddes 1986.

Motor Transport Awards är ett mycket viktigt evenemang i den brittiska transportbranschen, där vinnarna får ett erkännande för enastående prestationer. Utmärkelserna delas ut av en panel bestående av representanter från högprofilerade aktörer i transportvärlden.