DAF Trucks lanserar ett fullständigt sortiment med avancerade lösningar för laddning av batterierna i de branschledande lastbilarna LF Electric och CF Electric, samt andra kommersiella elfordon, inklusive skåpbilar.

DAF Trucks har ett fullständigt sortiment av fasta laddningsstationer med effektnivå från 20 kW upp till 360 kW. Dessutom finns det mobila laddare med effektnivå från 24 kW upp till 40 kW.

Ett sortiment med laddningslösningar för alla elfordon

Med PACCAR-laddarna på 20 kW till 50 kW får du en dags användning med en lastbil som kan laddas på kvällen eller natten.

PACCAR-laddarna på 120 kW och 180 kW är utformade för snabbladdning och passar perfekt för fordonsparker med elfordon som kör flera rutter eller skift. Laddaren på 180 kW kan ladda de flesta lastbilstyper på mindre än tre timmar.

Den mest kraftfulla versionen är PACCAR-laddaren på 350 kW, vilket är en snabb lösning för laddning av fordon med hela den nominella effekten på mindre än två timmar eller för snabbladdning av två fordon samtidigt.

Mobila laddare passar för vägassistans och i verkstäder där maximal flexibilitet krävs för laddningsinfrastrukturen.

Problemfri kommunikation

Integreringen mellan DAF:s ellastbilar, laddningsmaskinvaran och nätverksprogramvaran hanteras av DAF och dess partners. Vid behov genomför partnerna platsbedömningar, energimodellering och montering av teknik i kundens lokaler. De utför även underhåll på laddningsutrustningen. På så vis uppstår inga problem med kommunikationen mellan lastbilarna och laddarna.

Säljs via DAF-återförsäljare och i TRP-butiker

Det går att köpa PACCAR-laddare från DAF-återförsäljare och i TRP-butiker. Hela sortimentet av laddningsstationer för elfordon har två års garanti.
produktionsanläggningar i Eindhoven i Nederländerna, Westerlo i Belgien, Leyland i Storbritannien och Ponta Grossa i Brasilien och 1 100 återförsäljare och serviceställen inom och utanför Europa.