De flesta av LF 2016 modellerna är utrustade med de senaste komfort- och säkerhetsfunktionerna som standard, inklusive AEBS, FCW, ACC och LDWS.

De många fantastiska funktioner som DAF lanserar med LF-serien är helt i linje med filosofin DAF Transport Efficiency: lägre driftskostnader och högre lönsamhet.

Optimerade drivlinor

Förbättrad programvara och ännu bättre värme och luftreglering i avgasreningssystemet, gör PACCAR PX-5-motorn på 4,5-liter (112 kW/152 hk – 157 kW/213 hk) upp till 5 procent mer bränsleeffektiv.

6,7-liters PACCAR PX-7 motorn (164kW/223 hk – 231 kW/314 hk) finns nu också med en automatiserad 12-växlad AS Tronic växellåda som tillval. Jämfört med den existerande 6-växlade växellådan, möjliggör detta högre tågvikter på upp till 32 ton, vilket ökar produktivitet. Därutöver säkerställer lägre varvtal lägre bränsleförbrukning och ännu lägre ljudnivåer i hytten.

En av de största fördelarna med den nya LF- serien är de utökade möjligheter att anpassa lastbilen till specifika användningsområden tack vare de sju nya axelkonfigurationerna med längder upp till 6,90 meter. Detta gör det möjligt för lastlängder på 9 meter för maximal lastkapacitet.

Ny display

För att säkerställa optimal aerodynamik och ge bästa möjliga bränsleförbrukning har DAF utvecklat nya sido- och takspoilrar för LF lastbilar med daghytt. Det nya aerodynamiska paketet möjliggör bränslebesparingar på upp till 4 procent jämfört med det nuvarande paketet.

DAF har även inom andra områden infört nyheter med fokus på effektivitet. LF med PACCAR PX-5 motorn på 4,5 liter kan nu beställas förberett för Frigoblock kylaggregat.

Från och med den nya LF 2016 edition, visas färdskrivarinformationen på den centrala informationsdisplayen. Detta tillåter förare att övervaka bilens hastighet samt deras körtimmar mer effektivt. Skärmen visar också kommande service. Baserat på förarkortet, växlar displayen automatiskt till önskat språk.