Denna däckfamilj kännetecknas av kraftigt förbättrad livslängd och enastående bränsleekonomi, vilket garanterar åkerier hållbar kostnadsoptimering och stöd i att göra åkerier så ekonomiskt bärbara som det är möjligt. Däcken i Conti Hybrid familjen är exakt anpassade till varandra och specifikt utformade för regionala transporter och användning på motorvägar.

Efter lanseringen av det nya styraxeldäcket Conti Hybrid HS3 under andra halvan av 2014, fullbordar drivaxeldäcken Conti Hybrid HD3 och Conti Hybrid HT3 22,5 tum trailerdäck denna helt nya generation av däck konstruerade för att möta de tunga kraven för regionala transporter och distributionstransporter.

En ny slitbanedesign med hög volym för slitning, har ”extra mönsterdjup” utvecklats för Conti Hybrid HS3 styraxeldäck, som erbjuder 17 procent förbättrad livslängd Dessutom har den optimerade placering av slitbanematerialet minskat rullmotståndet.

Högt ställda krav på säkerhetsnivåer, utmärkta köregenskaper i vått väglag under hela däckets livslängd och genomgående utmärkta bromsegenskaper gör nya Conti Hybrid HS3 till det perfekta universaldäcket.