ContiReCityService HA3 är extremt robust och flexibelt på alla axlar för att uppfylla branschens mycket högt ställda krav. Det varmregummerade däcket, vars gummiblandning är extra tålig mot skärskador och slitage.

Däcken på fordon som används för avfallshantering utsätts för tuffa utmaningar. Snäva svängar, ständiga accelerationer och inbromsningar, manövrering på trånga ytor samt körning tätt emot och upp på trottoarkanter innebär enorma påfrestningar på fordonens däck.

För att uppfylla dessa särskilda krav har Continental i och med ContiReCityService HA3 utvecklat ett däck som garanterar optimal hållbarhet och lång livslängd, tack vare ett innovativt slitbanemönster och en specialanpassad gummiblandning.

Dessutom är mönstret inte riktningsbestämt, så ContiRe CityService HA3 kan användas flexibelt på alla axlar. Det innebär att potentialen hos de båda förstärkta däcksidorna kan utnyttjas till fullo. Däckets ger perfekt stabilitet tack vare den solida däckskuldran. Stenavvisare är integrerade i mönsterspåren och avlägsnar snabbt stenar som fastnar.