Just Sverige, Norge och Danmark är E.ONs hemmamarknad när det gäller laddinfrastruktur och laddlösningar. Just i Danmark testar E.ON dessutom en helt ny tjänst, som kan revolutionerar elbilsägandet: Crowd Charging – ladda hemma hos en elbilskollega!

Danska bilister har i dag mer än 2 000 laddpunkter för elfordon. 1 300 av dessa är E.ONs.

– Men till detta kommer en lång rad laddboxar hos privatpersoner, säger Tore Harritshøj, chef för E.ONs satsningar på e-Mobility i Norden.

– Vi tror på en delningsekonomi. Därför testar vi nu att göra privata laddboxar tillgängliga för alla som deltar i projektet, cirka 100 elbilsägare.

Tanken bakom testet är att ingen naturligtvis ska förlora på detta. Man betalar samma pris i de privata laddboxarna som man gör i de publika laddarna.

Projektet kommer att pågå under januari och därefter kommer man att fatta beslut om hur man kan utveckla konceptet och möjligen också ta det till Sverige.

– Laddboxar för privat bruk växer just nu snabbt. Fler och fler inser att en riktig laddbox gör laddningen av elbilen snabbare och effektivare, avslutar Tore Harritshøj.