Uthyrningsbolaget Cramo redovisar nytt investeringsrekord i maskiner och utrustning för 2021. Produktdirektör Roy Lund berättar om de nya investeringar som gynnar kunderna under året.

– Vi har redan fått många av maskinerna levererade, men väntar fortfarande på nya leveranser. Vi har investerat stort i entreprenadmaskiner i alla kategorier och tagit in flera tusen maskiner för förvaring. Dessutom finns det flera hundra nya baracker och ljushus. Totalt köper vi över 600 hissar, hissar och teleskoptruckar, över 100 nya entreprenadmaskiner, mer än 500 nya TEK17-baracker, ljushus, containrar och toaletthytter. Det här är utrustning som så fort de levereras är beredd att gå direkt ut till våra avdelningar och våra kunder.

– Vi har investerat i fler och större batteridrivna maskiner. Bland annat fyller vi på med flera elektriska 5 tons hjullastare samt 2,5 ton, 10 ton och 23 ton elektriska grävmaskiner. Med detta ökar vi vår park med utsläppsfria maskiner till nästan 500 olika typer och kan därmed ännu bättre hjälpa våra kunder som behövs för fossilfria eller utsläppsfria bygg-/byggarbetsplatser, avslutar Roy Lund.