Malmö LBC har tecknat ett treårsavtal med Coca-Cola för 100 % eldriven transport av företagets samtliga dryckesleveranser i Stockholmsregionen.

Avtalet omfattar distribution med Volvos nya eldrivna lastbilar FM 4×2 T Electric och startar i december 2022. Bilarna är konfigurerade som dragbil och trailer med en taravikt på upp till 44 ton och 21 tons lastkapacitet för trailern.

– Detta är mycket positivt steg i rätt riktning när det gäller utvecklingen av fossilfria transporter i Sverige. Avtalet vanns i hård konkurrens med andra framtidsinriktade företag och är resultatet av ett kvalificerat samarbete med Coca-Cola, Eon och Volvo Lastvagnar.

– För Malmö LBC är detta ett naturligt steg på vägen mot en framtid där våra delägare och underleverantörer även kommer att hantera autonoma fordon drivna av 100 % fossilfria bio-, vätgas- och elektrobränslen. Vi arbetar för att vara en samarbetspartner som hjälper våra kunder i deras klimatomställningsarbete, säger en nöjd Anders Jönsson, VD på Malmö LBC.

För Coca-Cola ingår övergången till 100 % eldrivna transporter i Stockholmsregionen i bolagets hållbarhetsstrategi.

– Sedan några år görs alla våra dryckesförpackningar av återvunnen plast, vilket vi fortfarande är ensamma om i Sverige. Alla utgående transporter körs redan med fossilfritt HVO-biobränsle, och nu när tekniken gör det möjligt att få tillräcklig räckvidd med eldrivna fordon är det såklart med största glädje vi gör den övergången, säger Anders Johansson, logistikchef på Coca-Cola Sverige.

MALMÖ LBC I KORTHET
Malmö Lastbilscentral är ett Skånebaserat kundnära logistikföretag som fokuserar på hållbara, innovativa och effektiva lösningar inom lager-, gods- och bygglogistik. Verksamheten har en logistikyta på ca 77 000 kvm, omsätter drygt 700 miljoner kronor och sysselsätter ca 500 medarbetare i södra Sverige.