– Det här är resultatet av ett bra samarbete mellan företagen och vi är väldigt stolta över att ha fått det här förtroendet från Caterpillar. Det visar också Caterpillars mål att vara ett innovativt företag som introducerar nya intressanta produkter på marknaden, säger Anders Jonsson, VD Rototilt Group AB.

Caterpillars kunder får nu ett helintegrerat system där de kan ändra inställningar för tiltrotatorn m.m. i maskinens inbyggda display.

Själva tiltrotatorkoncepet kommer att dra stor nytta av Caterpillars omfattande internationella sälj- och servicenätverk.

– Ett exempel är att vi går från våra egna tre säljare i Tyskland till ett stort nätverk av återförsäljare med hundratals säljare. Att utöka samarbeten med maskintillverkare är en viktig del i Rototilts affärsplan, men den största delen av vår försäljning kommer fortfarande ske via våra återförsäljare, säger Per Väppling försäljning- och marknadschef Rototilt Group AB.

Rototilt har visionen ”En Rototiltreg; på varje grävmaskin”, och det här samarbetet är ett steg närmare målet.

– Vi tror att Caterpillar har valt att arbeta med Rototilt tack vare vår beprövade tekniska plattform, vår stabila produktionsprocess och våra innovativa lösningar, som till exempel vårt säkerhetslås SecureLocktrade;. Vi har förberett oss för samarbeten med maskintillverkare de senaste åren, tillsammans med dem vi kan nå ut med tiltrotatorkonceptet till hela världen, avslutar Per Väppling försäljning- och marknadschef Rototilt Group AB.