Den nya grävmaskinen Cat 340 har en kraftfullare motor, bredare undervagn och en 7,5 ton motvikt som ökar produktiviteten med upp till 10 % jämfört med Cat 336 (årsmodell 2020). Den ökade kraften och stabiliteten kombinerat med nästa generations effektivitet bidrar till att maskinen kan flytta fler ton per timme och gör Cat 340 till ett förstklassigt alternativ i 40-tonsklassen.

I grävmaskinen sitter en Cat C9.3B (Steg V-motor), som ger tillförlitlig prestanda. Maskinen kommer med tre motorlägen som matchar grävkraften och ökar bränsleeffektivitet för det jobb du står inför.

Maskinen klarar att hantera temperaturer från 52 ˚C till en kallstartskapacitet på –18 ˚C. Utöver detta finns kapacitet att arbeta på upp till 4 500 m över havet, vilket gör Cat 340 lämplig för mer eller mindre alla miljöer. Med automatisk uppvärmning i kall väderlek kommer man igång snabbare och förlänger maskinkomponenternas livslängd. I Cat 340 finns även automatiskt vändbara fläktar som ser till att kylarna hålls fria från skräp. Detta tillsammans med synkroniserade 1 000-timmarsintervall för byte av olje- och bränslefilter minskar driftstoppen och sänker underhållskostnaderna.

Next Generation premiumhytt har ett uppvärmt, ventilerat och luftfjädrat säte tillsammans med uppfällbar vänsterpanel för enkel in- och utstigning ur maskinen. Med den stora pekskärmen och snabbvalsratten kan man enkelt navigera mellan maskinens kontroller. Utöver detta finns en nyckelfri startknapp som standard samt Bluetooth-nyckel. Du kan även ställa in unikt förar-ID-lösenord för att kunna starta motorn, spara och återställa inställningar för enskilda förare.

En hög nivå av standardteknik finns i Cat 340 för att skapa effektivitet och produktivitet med bland annat Cat Payload-system för vägning, Grade Assist för bibehållen lutning och 2D Grade med djup- och lutningsindikator. Som förare kan man spara upp till fyra djup- och lutningsförskjutningar för att snabbt hitta lutningen utan höjdkontroll. Auto Dig Boost och Auto Heavy Lift ökar skopinträngningen med 8 % och Lift Assist hjälper föraren att inte tippa maskinen.