Vi går mot vad som kan bli den största campingsommaren någonsin. Därför lanserar Volkswagen Transportbilar ’Camperhjälpen’ – en tjänst där erfarna husbilsentusiaster guidar en ny generation nybörjare på rätt väg ut i naturen.

Få har väl missat hur friluftsliv i allmänhet och husbilsliv i synnerhet exploderat i popularitet. I coronatider vill fler svenskar än någonsin spendera sommarsemestern i naturen, som tack vare allemansrätten är öppen för alla. Fricamping, att ställa sin husbil för övernattning på platser annat än anordnad camping, väntas slå rekord i sommar. Parallellt pågår även ett generationsskifte inom camping där allt fler unga söker sig ut i naturen till följd av ytterligare en hemester.

Får man gå på toa i skogen? Får man fricampa på privat mark? Vilken campingplats har Sveriges bästa utsikt? Som förstagångscampare kan man säkerligen ha en hel del frågor. Volkswagen Transportbilar anlitar därmed rutinerade husbilsägare och lanserar nu ”Camperhjälpen” – en digital tjänst där vem som helst med frågor kring fricamping kan zooma med en campingexpert.

”Vi går mot vad som kan bli den största campingsommaren någonsin. Pandemin har väckt intresset för hus på hjul och vi ser att efterfrågan på husbilar stigit rejält i kombination med att snittåldern på köparna blivit allt lägre – det är dessa vi vill välkomna ut på vägarna, och ut i naturen”, säger Maria Johansson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar.”