Bygghandelsaktören C24 lämnade XL-BYGG i samband med att kedjan köptes av Mestergruppen 2019. Nu återvänder man till XL-BYGG och planerar samtidigt att gå in i samägande med Mestergruppen Sverige med syftet att fortsätta utveckla verksamheten. Verksamheten kommer dock fortsatt att behålla varumärket C24.

– Jag ser fram emot det nya samarbetet och att påbörja denna resa tillsammans med XL-BYGG och Mestergruppen. Jag tror starkt på att kombinationen av vår lokala drivkraft och våra kundrelationer tillsammans med Mestergruppens resurser utgör ett vinnande koncept, säger Magnus Svedjebrant, VD och delägare i C24.

För XL-BYGG innebär tillkomsten av C24 att man utökar sin geografiska närvaro och täcker ytterligare ett viktigt område. Det innebär också att man får ännu bättre förutsättningar att bli en självklar partner för regionala och rikstäckande byggaktörer. Sammanlagt kommer kedjan nu att bestå av totalt 92 anläggningar som drivs av 54 medlemmar.

– Det känns fantastiskt roligt att få välkomna C24 tillbaka till XL-BYGG. Rent geografiskt utgör deras sex anläggningar ett bra strategiskt komplement till vårt övriga medlemsnät, men framför allt består verksamheten av duktiga och framgångsrika entreprenörer som vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Mestergruppen Sverige som sedan tidigare samäger XL-BYGG-anläggningarna i Mora, Rättvik, Grängesberg, Smedjebacken, Falun, Kalmar, Nyland, Docksta och Kramfors tillsammans med lokala handlare har för avsikt att förvärva en minoritetspost i C24. Nu inväntar man Konkurrensverkets godkännande av affären.

– Tack vare den flexibla ägarmodell som Mestergruppen erbjuder har vi hittat ett bra upplägg där vi tillvaratar det lokala entreprenörskapet och kompetensen inom C24 samtidigt som vi med våra resurser kan bidra till fortsatt expansion och utveckling, säger Tomas Hedman Strömhielm, Operativ chef på Mestergruppen och ansvarig för förvärv.