En snabb utveckling av logistikfastigheter sker nu vid Göteborg Landvetter Airport. Inom ramen för Airport City Göteborg planeras ett område motsvarande två miljoner kvadratmeter för verksamheter inom logistik, handel och upplevelser, kontor samt hotell och konferens.

Avtalet mellan Swedavia och DHL Express innebär att en befintlig uttjänt byggnad motsvarande 1 700 kvadratmeter rivs, och att en helt ny anläggning motsvarande 7 500 byggs i dess ställe. Den nya fastigheten iordningsställs nära terminalen och i direkt anslutning till flygplatsområdets norra del. Byggnadsarbeten beräknas starta under våren 2015 pågå under ett år. Totalentreprenör för uppdraget är Veidekke.

– Vi är väldigt glada att DHL Express satsar på en ny etablering på Landvetter och är med i den fantastiska utveckling som är på gång här med Airport City, tåganslutning och en utbyggd terminal, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

– Det är en historisk satsning i Göteborg och i Sverige. Det gör det möjligt att öka kvaliteten i vår service till små och medelstora företag i regionen. Den nya och moderna terminalen kommer också att förbättra också arbetsmiljön för våra anställda, säger Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige.