Som partner till årets Rally Sweden anlägger Swecon, tillsammans med elever från Södra Vikens gymnasieskola, den nya arenan i ett stenbrott i Torsby. Swecon förser även arrangören med Volvomaskiner på serviceplatsen samt för preparering av specialsträckor. Publikmagneten ”Colinrsquo;s Crest”, döpt efter Colin McRae, fick ett nytt rekord förra året då norrmannen Eyvind Brynildsen hoppade 45 meter med sin Ford Fiesta. Nya ”Swecon Road to Rock Arena” på bjuder också på hopp – två stycken – precis vid ingången till själva stenbrottet i Torsby.

– Vi tycker förstås att det är fantastiskt att få vara med och utveckla en sträcka i Rally Sweden i och med flytten upp till Torsby. Den nya arenan tar WRC-bilarna på ett besök i ett stenbrott, en naturlig miljö för Swecons maskiner från Volvo Construction Equipment.

– Det kommer att bli ett dramatiskt och spektakulärt inslag på den nya sträckan som vi är glada över att få vara med att anlägga. Belöningen kommer förstås när de första bilarna flyger över hoppet in i ”Swecon Road To Rock Arena” i februari, säger Fredrik Rigö, chef för Marknadskommunikation hos Swecon.