Bernt Cederberg är uppfinnare och ägare av BBVagn och har egen, mångårig erfarenhet som busschaufför för beställningstrafik i Sverige och utlandet. Han är säker på att deras lösning kan bidra med många nya fördelar. Inte bara för chaufförerna utan även för resenärerna och bussbolagen. Lösningen på problemet är lika enkel som genialisk. Istället för att lyfta och stuva in väskorna i bussens bagageutrymme så placeras de på en utdragbar plattform som löper på kullagrade skenor. Företaget BBVagn i Västervik kallar lösningen för Bussbagagevagn och är säkra på att detta är en stor förbättring för framför allt busschaufförerna och deras arbetsmiljö.

– Istället för att chauffören gör tunga lyft i en dålig arbetställning så kan resenärerna själva ställa sina väskor direkt på plattformen. När de är framme vid slutdestinationen så tar resenärerna själva sin väska. Förutom att busschaufförerna slipper påfrestande lyft så slipper de även det stressiga momentet att lasta ur en hel buss från två sidor i trafikerade miljöer.

Vid lastning och lossning kräver Bussbagagvagnen uppmärksamhet på bara en sida av bussen. Lastar och lossar man på högersidan skapar man en även ldquo;safe-zone” mot den övriga trafiken. Man gör många vinster med den här lösningen; arbetsmiljöförbättring, effektivare och säkrare i- och urlastning men även en tidsbesparing, berättar Bernt Cederberg på BBVagn.