Den nya produkten från BKT har tagits fram för hjullastare och teleskoplastare som används till tunga lastarbeten. God motståndskraft, hög lastkapacitet, stabilitet och komfort är några egenskaper som produkten erbjuder.

BKT lanserar sitt nya radialdäck helt i stål, SKID MAX SR-SKIDDER, specialkonstruerat för användning i krävande arbetsmiljöer och på hårda underlag. Produkten passar till hjullastare och teleskoplastare som används till vägunderhåll eller på avfallsanläggningar.

Däcket är utformat till att minska risken för punkteringar och nötning samt med förmågan att transportera tunga laster med bibehållen stabilitet.

SKID MAX SR-SKIDDER är en god däcklösning som tillgodoser behov och erbjuder längre livslängd och hög lastkapacitet. Det robusta däckhöljet är utrustat med en struktur helt i stål med stålbälten som ger höljet ökad motståndskraft. Därmed uppnås större tålighet mot påverkan som exempelvis punkteringar och inträngning av främmande föremål. Sidornas tjocklek bidrar också till att minimera risken för punkteringar och skador och följaktligen också fordonets stilleståndstid. SKID MAX SR-SKIDDER är utöver det utrustat med ett extra skydd mot punkteringar och stötar som kan skada området runt fälgen.

Det breda och robusta däckmönstret är utformat med ett kontinuerligt mittparti som, i kombination med materialblandningen som är antistatisk och har hög motståndskraft mot nötning och slitning, har god dragförmåga och komfort, likaså lång livslängd för produkten.

SKID MAX SR-SKIDDER finns för närvarande i dimensionen 260/70 R 12.5 (10 R 16.5).