EARTHMAX-sortimentet har utökats med ett nytt entreprenaddäck som lämpar sig för dumprar, hjullastare och bandschaktare, Earthmax SR 412. Däcket har en mycket god motståndskraft mot stötar och yttre åverkan såsom stabilitet i olika tillämpningar.

Däcket ger en mycket god stabilitet och motståndskraft mot skador och stötar. Däckhöljet och stålbältena som finns möjliggör att Earthmax SR 412 kan transportera tunga laster, samtidigt som förslitningar och punkteringar minimeras. Däckets mönster har ett E-4-djup som hjälper till mot värmeuppbyggnad och ger en bra dragförmåga. Däckets fyrkantiga däckskuldra säkerställer ett fast grepp på marken, vilket ger föraren bättre kontroll över fordonet. Earthmax SR 412 är tillgängligt i dimensionerna 29.5 R 25 och 750/65 R 25.

De här däcken är framförallt utvecklade för dumprar, hjullastare, bandschaktare samt väghyvlar. Däcken genererar en god tryckfördelning mot marken och möjliggör komfort, säkerhet och stabilitet för förarna.

Stålstrukturen som kännetecknar däck i EARTHMAX-serien är att de olika modellerna är lämpliga för stora arbetsplatser, dagbrott och gruvor samt motståndskraftiga mot punkteringar och penetrering av andra objekt och andra däckhöljeskador.