PlastoMer tillverkar i huvudsak exteriöra plastdetaljer till bilar och lastbilar. På lastbilssidan handlar det bland annat om formsprutade stänkskydd och fullbreddsskydd.

– Vi har även stänkskärmar och andra tillbehör, men dessa tillverkar vi inte själva, säger vd Cathrine Bäck till Åkeri & Transport.

– Däremot har vi sedan 2005 patent på ett antispraysystem för stänkskydd och stänkskärmar. Vi har även utvecklat kundanpassade paketlösningar.

Formsprutade mattor

De flesta av PlastoMers produkter kommer privatkunder aldrig i kontakt med. Men det finns ett undantag: Rensi bilmattor. Formsprutade plastmattor med höga kanter som tillverkas för bland annat den svenska, finska, norska och tyska eftermarknaden. I ett hundratal modeller.

– Vi har även bagagemattor i sortimentet, de tillverkas dock av ett annat företag.

– I fortsättningen vill vi fortsätta utvecklingen av våra egna produkter, och vår webbutik, säger Cathrine Bäck.

Per Sandén AB gick in som huvudägare i PlastoMer Sweden AB 1992. Cathrine Bäck började i bolaget 1993. Sedan 2006 är hon vd.

PlastoMer har ett tjugotal anställda, där tillverkningssidan på cirka 15 personer arbetar tvåskift. Årsomsättningen har legat stadigt på 30-32 miljoner kronor de senaste tio åren.

Cathrine Bäck säger att om företaget ska hitta nya kunder kommer det vara inom exportmarknaden.

– I Sverige är det svårt att växa mer eftersom vi har cirka 90 procent av den svenska lastbilsmarknaden.