– Säkra leveranser i rätt tid är ett viktigt krav från många kunder, säger Hans-Jürgen Rudolf som är servicechef på Bröderna Bäver Transport.

– Ett fordonshaveri mitt i natten skulle få katastrofala följder, så därför chansar vi inte utan har satsat på hög leveranssäkerhet med moderna fordon och helautomatiska växellådor.

Br. Bäver Transport har sedan starten 2003 nu vuxit till ett av Stockholms största åkerier med ett 25-tal lastbilar och ett antal mindre skåpbilar. De kör flyggods för i första hand TNT från Upplands Väsby till hela Mellansverige.

För närtransporterna inom stockholmsområdet har man utrustat ett tiotal av sina distributionslastbilar med Allisons helautomatiska växellådor ur 3000-Series™.

Förutom att kunderna får säkra transporter, uppskattar även förarna på företaget de helautomatiska växellådorna.

– Våra förare är ”bortskämda” med sina Allisonlådor, och jag är säker på att många skulle säga upp sig om vi skulle välja någon annan växellådslösning i våra kommande lastbilar, säger Rudolf.

– Förarkomforten är mycket bra, och växellådorna fungerar perfekt i trånga stadsmiljöer och när man skall backa intill lastbryggor. Det är ofta en trixig manöver, och då är det skönt att slippa tänka på växlingen också.